top of page

Musikjam

Maj 2017 presenterade Fisksätra museum och Kakofoni föreställningen EN BLODRÖD DROPPE I ETT BLÅTT HAV.

En ljudkoreografi och matperformance med röster från Fisksätra.

 

Du är född med makt, du har slickat på en silversked hela ditt liv. Har du glömt att känna smaken av makt? Slickar också på silverskedar, men känner sällan samma smak. Har fått uppfinna makten. Komma till diskussioner med samma frågor som leder till nada, hamnar bara under er fina statistik.

Danira Benitez, poet.

 

Under våren 2017 bjöd Fisksätra museum in koreografen Paloma Madrid, som växte upp i Fisksätra, för att jobba med Community Art och dans i ett samarbete i museets projekt ”Kakofoni – om makt och vanmakt”.

Kakofoni ingår i kulturrådets nationella satsning, Kreativa Platser. Målet för bidraget Kreativa platser är att fler ska kunna välja, skapa och ta del av kultur där de bor.

 

Det deltagande arbetet började med att vi gjorde intervjuer med fisksätrabor i alla åldrar om makt och vanmakt. Svaren tolkades av den lokala poeten Danira Benitez. Manus växte fram i samarbete mellan Danira Benitez och Paloma Madrid.

 

Föreställningen En blodröd droppe i ett blått hav har vuxit fram i ett nära samarbete med flera konstnärer förankrade i Fisksätra. I föreställningen deltar också Fisksätra Talented Women, kvinnonätverk inom museet, med en matperformance.Premiär lördag 20 maj, kl 15.00–16.30
Plats: Fisksätra torg utanför Fisksätra museum.
Ljudkoreografin spelades också varje dag, 21 till 25 maj, kl 16.00 på samma plats.

EN BLODRÖD DROPPE I ETT BLÅTT HAV - dokumentärfilm av Nayeem Mahbub om arbetsprocessen på väg mot premiären.

bottom of page